W O2 nigdy nie slyszalem chlupotania, w O3 tez nie slysze... Moze kwestia zatankowania pod korek, a potem wyjezdzenia 3/4 baku na raz? :szeroki_usmiech
Chlupotanie paliwa - irytujący odgłos
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Ceed1Jeżdżę od 4 lat OII. Zawsze tankuję do pełna i nigdy nie usłyszałem żadnego chlupotania.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
w czasie wizyty w ASO i testów zawieszenia tylnego rozmawiałem z serwisantem o baku paliwa bo na jeździe testowej On słyszał go wyraźnie (ja tego akurat nie wyłapuję) - widziałem opis problemu wg Skody - testowany był bak z VW i bak z Audi z przegrodami i niestety zmartwię Was - wg opisu nie było zauważalnej poprawy i komunikat był jednoznaczny - nie wymieniać baku + stwierdzenie, że jest to cecha konstrukcyjna :wink:Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Czegoś tu nie rozumiem.
Jeżeli to miałoby być TTTM albo wada konstrukcyjna to powinno być we wszystkich.
A tu część ma/słyszy, ale pozostali twierdzą że niczego takiego w swoich samochodach nie stwierdzili.
Albo jest to jednak usterka która występuje tylko w pojedynczych egzemplarzach i należałoby z uporem egzekwować w skodzie usunięcie albo co co twierdzą że u nich nie występuje mają głośniejsze radia.
U mnie oczywiście "łupanie" występuje. W Carsedzie zgłosiłem, ale zbyli mnie że to słychać chlupotanie paliwa i nic się z tym nie zrobi. Dla mnie to jednak nie jest chlupotanie tylko głuche stukanie. Przy następnym przeglądzie znowu zgłoszę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez big_ba7Czegoś tu nie rozumiem.
Jeżeli to miałoby być TTTM albo wada konstrukcyjna to powinno być we wszystkich.
A tu część ma/słyszy, ale pozostali twierdzą że niczego takiego w swoich samochodach nie stwierdzili.
Albo jest to jednak usterka która występuje tylko w pojedynczych egzemplarzach i należałoby z uporem egzekwować w skodzie usunięcie albo co co twierdzą że u nich nie występuje mają głośniejsze radia.
U mnie oczywiście "łupanie" występuje. W Carsedzie zgłosiłem, ale zbyli mnie że to słychać chlupotanie paliwa i nic się z tym nie zrobi. Dla mnie to jednak nie jest chlupotanie tylko głuche stukanie. Przy następnym przeglądzie znowu zgłoszę.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShplusCzasami jadąc swoją O3 chciałbym mieć niedosłuch jak kilku kolegów z forum"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrzesWrocPodczas ostatniej (a zarazem pierwszej) wizyty w ASO zgłaszałem między innymi ten problem - no i usłyszałem - "niestety w każdej Octavii jest ten problem. TTTM. Nic się niestety nie da z tym zrobić". I to chyba właściwie tyle w tym temacie.
W zasadzie żadne z nich nie jest do zaakceptowania w "nowoczesnym" samochodzie. Zostaje przyzwyczaić się i przy kupnie następnego auta na jazdę testową brać z pełnym bakiem.
P.S. U mnie się chlupocze jak zatankuję ponad 1/2 objętości. Przestałem zwracać uwagę. Ale przy okazji wizyty w ASO (coś mi skrzypi w prawych przednich drzwiach) zahaczę ten temat.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
Komentarz